Mordförsök i Norrköping

  • Fredag 8 aug 2014 2014-08-08
E-post

NORRKÖPING En man knivhöggs med livshotande skador som följd och en annan fick skallskador under ett bråk i Norrköping på torsdagskvällen. Båda männen vårdas på sjukhus och en tredje man är anhållen av polis.

Det var strax före klockan 22 på torsdagskvällen som polis kallades till Spelmansgatan vid Navestadskolan i Norrköping med anledning att två män bråkade på platsen. När polisen kom till platsen var en av männen knivhuggen i bröstet, nära hjärtat, medan den andre mannen hade skallskador.

De båda männen är 25 år gamla och fördes till Vrinnevisjukhuset. Den knivhuggne mannen, som är hemmahörande i Västsverige, har livshotande skador och opererades akut under natten.

Den andre mannen är hemmahörande i Norrköping. Hans skallskador är allvarliga, men hans tillstånd uppges vara stabilt.

Flera gripna

Båda männen är gripna. Mannen som knivhöggs misstänks för grov misshandel och den andre mannen är misstänkt för mordförsök.

Ännu en man greps senare under natten.

-Han är gripen i samma ärende och är nu anhållen efter förhör. Han misstänks för grov misshandel, säger Christer Wiktorsson, länsvakthavande polisbefäl.

Polisen spärrade av brottsplatsen och genomförde under natten en teknisk undersökning. De två skadade männen har ännu inte kunnat höras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag