Mordförsök i Rinkeby – Sköt flera skott mot en bil

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 sep 2017 2017-09-29
E-post 17

STOCKHOLM Någon eller några har skjutit flera skott mot en bil där en person befunnit sig antingen i bilen eller i dess närhet. Som tur var skadades ingen, men en bil har fått flera skottskador. Ännu en skottlossning kan konstateras i den norra Stockholmsförorten Rinkeby.

Klockan 22.26 på torsdagskvällen larmas polis till den norra Stockholmsförorten Rinkeby då personer hör skott och bilar som lämnar platsen. Enligt anmälare är det flera skott som hörs och det ska även varit mer än en bil på den aktuella platsen. Det berättar polisen på sin hemsida.

Det visar sig senare att bil har fått skottskador, men ingen person är skadad. Bilen med skottskador bärgades för teknisk undersökning och under natten genomförde polisen en teknisk undersökning. Troligen befann sig en person i bilden eller i dess absoluta närhet i samband med skottlossningen.

– Det är oklart, jag kan inte se det exakt. Men hans bil har åtminstone blivit beskjuten. Han har träffat på en kompis och då har han blivit beskjuten, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Polisen rubricerar ärendet som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag