Mordförsök mot polisman inatt – Sköt flera skott mot bostaden

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 okt 2017 2017-10-28
E-post 3622

VÄSTERÅS Ett vapen av grov kaliber användes vid en attack där flera skott avlossades mot en bostad där en polis med familj låg och sov. Polismyndigheten ser allvarligt på händelsen och har gått upp i stabsläge.

Klockan 03.20 larmas polis till en adress i Västerås efter att någon eller några skjutit flera skott mot en bostad tillhörande en poliskollega. Inne i huset låg polisen tillsammans med familj och sov. Det berättar polismyndigheten på sin egen hemsida.

Tidningen Aftonbladet har talat med Daniel Wikdahl som är polisens presskommunikatör. Han berättar att händelsen är synnerligen allvarlig.

– Vi vet att ett flertal skott har avlossats mot bostaden med ett vapen av grov kaliber. Vi vet inte exakt vilken typ av vapen, det är något som vi undersöker nu, säger han till tidningen.

Ingen skadades i skottlossningen och polisen med familj har förts till ”skyddad plats”, enligt polismyndighetens meddelande. Myndigheten ser allvarligt på det som hänt och har utlyst en ”särskild händelse”. Det betyder att polisen går upp i stabsläge.

Nyheter Idag söker polisen i Västerås för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag