Morgan Johansson spred fake news om ogräs – nu skriver SD-Teddy i Svalöv öppet brev till ministern

Foto: Nyheter Idag/Press
  • Tisdag 12 jun 2018 2018-06-12
E-post 876

SVALÖV Oppositionsrådet Teddy Nilsson (SD) i Svalöv skriver ett öppet brev till justitieminister Morgan Johansson (S) efter uppståndelsen kring SD i Svalövs annons om ogräs som Morgan Johansson rycktes med i.

Läs mer: Justitieminister Morgan Johansson sprider fultolkning om SD i Svalöv

Detta har hänt:

SD i Svalöv annonserade i en lokal tidning med texten "I vår kommun möter ogräset motstånd".

En bloggare fångade upp det hela och vinklade det hela till att ogräset skulle symbolisera invandrare, och även en del debattörer på sociala medier hängde på.

Bland annat justitieminister Morgan Johansson som retweetade en tweet som löd: "Det här borde vara en riksnyhet. Djupt obehaglig annonsering från ett parti med välkända rötter i vit makt-rörelsen."

Problemet var bara att ogräs är något som invånarna i Svalöv upplever som ett verkligt problem, och har gjort under flera år. Något som Nyheter Idag berättade om på nyhetsplats och även organisationen Inte Rasist Men poängterade i en Facebookkommentar.

Hej Morgan!
Här har vi nu trots stor frustration, visat tålamod i vår väntan på en offentlig ursäkt.

Vi tänkte att när en minister och företrädare för den svenska regeringen och tillika justitieminister, rycktes med och sprang ärenden åt den förhatliga fakenews-rörelsen via Twitter, så kanske det behövdes lite extra tid att formulera sig. När det nu konstaterats att fakenewsbilan föll över en lokalpolitik med goda avsikter, borde man kunna förvänta sig att ministern tar sitt ansvar och presenterar en ursäkt.

Ministern kanske rent av skulle stannat upp och funderat på om det rörde sig om någon rent lokalpolitisk fråga, innan det twittrades loss och vidareförmedlades fiktionsmaterial om ogräs. Rekommendationen kunde också ha varit, att först kontakta sina partikamrater inom (S) lokalt i Svalöv och fått en direktuppgift om att det växer riktigt ogräs på riktigt i vår kommun. Beklagligt nog framstår verkligheten ofta som sekundär, när det gäller möjligheten att rasiststämpla oss sverigedemokrater.

Vi från SD Svalöv meddelar ministern härmed att i Svalöv kallar vi äpple just äpple och päron just päron, vilket vi planerar att fortsätta göra. Vi kan förstå ministerns svårighet med att hantera sådan tydlighet, efter att en längre period arbetat i en politiskt förvanskad verklighet, där det pratats om äpplen när päron avses, ja rent av ibland ruttna päron.

Med detta sagt, så förväntar vi oss i SD Svalöv fortfarande en offentlig ursäkt från dig som justitieminister och högsta företrädare för detta nu uppkomna drev och som uttalad bekämpare av fakenews.

 

Teddy Nilsson (SD) oppositionsråd Svalöv

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag