Morgan Johansson vägrade debattera mot M – nu svarar SVT

Foto: Skärmdump från SVT Play
  • Tisdag 7 jul 2020 2020-07-07
E-post 2787

SVERIGE Migrationsminister Morgan Johansson (S) vägrade debattera när han mötte Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard i SVT med anledning av de brutna migrationsförhandlingarna. Nu svarar SVT om hur man resonerade när man gick med på ministerns krav.

Morgan Johansson och Maria Malmer Stenergard var båda inbjudna till SVT:s Morgonstudion för att prata om de misslyckade förhandlingarna partierna emellan om migrationspolitiken. Båda satt samtidigt i studion, men i stället för att tala med varandra intervjuades de var för sig av programledarna.

– Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna, så vi gör så att vi kör enskilda intervjuer med er i stället, sade programledaren Kristoffer Fransson riktad till Morgan Johansson.

Maria Malmer Stenergard menade att Socialdemokraterna prioriterat Miljöpartiet och regeringsmakten framför att få till en mer restriktiv och ”realistisk” migrationspolitik. Morgan Johansson kontrade med att säga att Moderaterna hela tiden ändrat sina bud och inte verkat vilja komma överens.

Märkligt blev det när Johansson fått lägga ut texten om vad han tyckte att Moderaterna gjort fel – och Maria Malmer Stenergard inte fick lov att svara.

– Nu har vi inte en debatt här så Moderaterna har inte möjlighet att svara, sade programledaren Andrea Hökerberg.

Moderaternas pressekreterare Hanna Strömberg kommenterar på Twitter att M blivit lovade Malmer Stenergard skulle få bemöta påståenden från Morgan Johansson.

Socialdemokraterna hade kvällen innan blivit inbjudna till Aktuellt men avböjde medverkan.

Nyheter Idag frågar SVT varför man gick med på Johanssons krav, och om man hade agerat likadant om någon annan politiker ställde samma krav.

Logga in eller bli PLUS-medlem för att läsa SVT:s svar!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag