Morgan Johansson varnar om M och SD: ”Vill gripa makten”

Morgan Johansson Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Torsdag 21 jan 2021 2021-01-21
E-post 3918

SVERIGE Ulf Kristersson kan tänka sig att samarbeta med SD för att kunna bilda regering meddelade han i SVT:s nya program 30 minuter på onsdagen. Det upprör justitieminister Morgan Johansson (S) som kopplar det till att Joe Biden samma dag svors in som president i USA. ”Kan man överhuvudtaget tänka sig en sämre timing”, undrar Johansson i en tweet – nu har justitieministern hamnat i blåsväder.

I premiäravsnittet av 30 minuter med Anders Holmberg som programledare var Ulf Kristersson gäst. Han förklarade att han inte vill bilda regering med SD – där är det KD som gäller – men att han vill samarbeta.

– Jag tycker att Sverigedemokraternas retorik har förändrats en del de senaste åren. De har breddat sig politiskt och deltar mycket mer seriöst i parlamentariskt arbete. I de samtal som vi har haft med dem när det gäller till exempel kriminalpolitiken, invandringspolitiken och en del av energipolitiken så tycker jag att de har varit seriösa och konstruktiva. Och de har varit lika konstruktiva som alla andra under coronapandemin, sade Ulf Kristersson.

En som reagerade på uttalandet var justitieminister Morgan Johansson (S) som kopplade det till Joe Bidens tillträde som president.

”Samma dag som Trump tvingas lämna och Joe Biden svärs in som president i USA, så signalerar Ulf Kristersson (M) att han vill gripa makten i Sverige med hjälp av SD”, skriver Johansson på Twitter.

PJ Anders Linder, chefredaktör för Axess twittrar luttrat med en passning till Centerpartiet och Liberalerna som släppte fram Regeringen Löfven.

”Balanserat uttryckt av C:s och L:s justitieminister.”

 

Libertarianske föreläsaren, musikern och entreprenören Askan Fardost är en annan som reagerat.

 

En tidigare tweet från socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi om respektfull ton och att undvika att ”missförstå varandra” som hyllats från både höger och vänster har åter refererats med anledning av Johanssons senaste tweet om att M vill ”gripa makten” med SD.

 

Morgan Johansson har tidigare varit i blåsväder för sitt twittrande. Förra året kritiserade konstitutionsutskottet Johansson efter att han ljugit om hur en lagändring för anhöriginvandring skulle haft koppling till migrationssiffror, något som Kvartal avslöjade.

Läs mer: Johansson (S) ljög om minskad invandring – rättas av KU

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag