Moskébrand i Örebro

  • Tisdag 26 sep 2017 2017-09-26
E-post 867

ÖREBRO Vivallamoskén i Örebro brinner. Branden startade runt klockan 02:00 under natten till tisdagen. Halva byggnaden har brunnit ned. Örebros kommunstyrelseordförande Kenneth Nilsson (S) är förtvivlad. ” Moskén i Vivalla är en av de grundläggande förutsättningarna för väl fungerande integration”, skriver han på sin Facebook. 

Moskén i stadsdelen Vivalla i Örebro har under natten till tisdagen 26 september börjat brinna. När Nyheter Idag anländer till platsen har halva byggnaden brunnit ned.

Branden ska ha startat runt 02:00-tiden inatt och eftersläckningsarbetet pågår ännu en bit in på förmiddagen.

Redan 25 minuter efter att branden ska ha startat så rasade taket in, enligt räddningstjänsten var det en mycket kraftigt brand.

Runt det avspärrade området står många Vivallabor och tittar på den brinnande byggnaden. Även lokala kommunpolitiker, som Lennart Bondesson från KD, finns på plats tillsammans med journalister från de flesta etablerade medierna.

En ledare vid Moskén säger till Nerikes Allehanda att vaktmästaren ska ha sett en maskerad man röra sig i närheten.

Kommunstyrelsens ordförande i Örebro, Kenneth Nilsson (S), skriver på sin Facebook att Moskén är viktig för en välfungerande integration. Han uppger även för SVT Nyheter Örebro att kommunen kommer tillhandahålla ersättningslokaler till Moskén.

Inatt har en viktigt byggnad brunnit ner i Örebro. Moskén i Vivalla är en av de grundläggande förutsättningarna för väl fungerande integration. Varför? Jo, därför att där människor samlas och samverkar, där gror också förutsättningarna för samtal, demokrati och gemenskap”, skriver Kenneth Nilsson (S).

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag