MP-politiker tog med svamp till riksdagen: De är till en kompis

Carl Schlyter. Foto: Hanif Bali/Twitter
Carl Schlyter. Foto: Hanif Bali/Twitter
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 202

SVERIGE Miljöpartiets riksdagsledamot Carl Schlyter tog med sig ett par svampar till misstroende­omröstningen mot regeringen idag. Den glade MP-politikern fångades på bild tillsammans med sina svampar av riksdagspolitikern Hanif Bali (M).

Schlyter var på väg till jobbet när han fick syn på ett par Karl Johan-svampar vid en björk på sin tomt.

– Jag skulle träffa en person och då tänkte jag att man måste ta med sig en present. Jag tyckte det var en perfekt present att ta med sig, säger han till Nyheter Idag.

– Jag skulle bli bjuden på fika och då tänkte jag att då tar man med sig något.

Schlyter säger att det finns gott om svamp ute på Värmdö och att han ofta hittar dem i närheten av där han bor.

– På vägen till bussen cyklar man och det är inte svårt att hitta på den resan, men de här var faktiskt på min tomt, säger han.

Apropå dagens misstroende­omröstning säger MP-politikern att det var väntat att Sverige­demokraterna inte skulle lyckas fälla regeringen.

– De har ju försökt ett par gånger och man tycker att det nästan blir att de förlorar på det själva när de får så litet stöd, säger Schlyter.

– Om de vill göra det på allvar kanske de borde försöka söka större stöd innan de gör det nästa gång tycker man.

Han tycker däremot inte att det är oansvarigt av SD att försöka fälla regeringen.

– Jag gillar inte när man anklagar varandra för sådant i riksdagen. De har rätt att göra det och vill de göra det så får de göra det, säger Carl Schlyter.

– Man kan inte säga att någon är oansvarig när den följer reglerna. Jag tycker inte det var smart, jag hade inte gjort det själv, men man ska inte hålla på och säga att det är oansvarigt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag