Mr. Cool hoppar av Emmabodafestivalen

Mr. Cool kommer inte spela på Emmabodafestivalen i sommar. Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 13 apr 2015 2015-04-13
E-post 48

SVERIGE Efter att det stod klart att den kontroversiella artisten Mr Cool skulle uppträda på Emmabodafestivalen i sommar har kritiken mot både artist och festival inte varit nådig. Både hot och namnlistor har krävt den rappande komikerns avhopp och i slutet av förra veckan tog artisten beslutet att inte genomföra spelningen.

Artisten Mr Cool, som egentligen heter Anton Magnusson, var en av många bokade akter till Emmabodafestivalen, ett omtyckt happening i den småländska småorten Emmaboda. Men efter att ha utsatts för både hot och protestlistor valde artisten i förra veckan att självmant ställa in spelningen. För Sydsvenskan förklarade han att beslutet helt enkelt grundade sig i en omtanke om festivalens besökare.

– Jag ville ju aldrig förstöra någons festival. Vissa skrev att de inte skulle känna sig trygga på festivalen om jag uppträdde där och då valde jag att hoppa av. Jag gillar ju ändå inte att spela live, säger han till Sydsvenskan.

Anton Magnusson menar att hans artisteri och därtill provocerande texter självklart är en del av en roll han spelar men att han samtidigt gillar att inte vara alltför uppenbar för lyssnaren.

– Det är klart att Mr Cool är en karaktär. Det är ju inte så att jag tycker att man ska våldta någon. Sen kan det absolut slinka in någon annan rad som jag håller med om, men det är ju aldrig de grövsta åsikterna. Samtidigt gillar jag att odla myten och låta lyssnaren sväva i ovisshet.

Festivalarrangören vägrade avboka Mr Cool

I en intervju med Barometern tidigare förra veckan uttryckte Emmabodas festivalgeneral Håkan Karlsson bestörtning över de starka reaktioner som bokningen av Mr. Cool givit upphov till.

För den Oskarshamn-baserade lokaltidningen uppgav han att han bara hade avbokat Mr Cool i samband med sin egen avskedsansökan.

– Det här påminner mig om debatterna om att avboka Kartellen, Labyrint och Ken Ring med flera som sedan blev avbokade. Blev världen bättre? Blev någon glad? Jag kommer inte avboka Mr Cool, annat än i samband med min avskedsansökan, förklarade han i Barometern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag