MUF: ”Jag ber till högre makter”

Sosse till vänster i bild och borgare till höger i bild. Foto: Montage / Privata bilder
  • Lördag 12 apr 2014 2014-04-12
E-post 0

STARCRAFT Vi har tidigare tagit tempen på Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna inför morgondagens turnering i politikerstarcraft. Lika jämnt är det dock inte mellan våra största partier som också drabbar samman imorgon. Socialdemokraterna ser ut att ha matchen i ett järngrepp.

Erik Larsson från Gråbo, Lerums kommun kommer att spela för socialdemokraterna imorgon. Erik studerar naturvetenskap på Lerums gymnasium och är en rutinerad spelare i Starcraft. Han började spela redan 2010.

– Jag har varit med i några mindre onlineturneringar, där min mest meriterade vinst troligtvis är 2-0-vinsten emot Bubbas från PWF. Bubbas är en spelare i den svenska clanen Playing With Fire.

Hårdtränar inför söndag och har tre olika taktiker

Matchen inför söndag är något som Erik tar på fullt allvar. Han hårdtränar nu i Starcraft för att vara i toppform när det väl gäller.

– Jag la upp ett spelschema där jag skulle spela igenom minst 40 matcher innan söndagen, och har hittills kommit upp i 38. Jag är ringrostig då jag inte spelat aktivt på över ett år, så det krävdes kände jag.

– Jag har tre olika taktiker som jag kommer köra emot honom, men vill inte riktigt avslöja vilka än.

Vi fortsätter intervjua Erik om Starcraft och politik. Erik gillar att engagera sig i olika saker och räknar upp några exempel på vad han haft för sig hittills genom åren.

– Jag har alltid varit politiskt engagerad på ett eller annat sätt, om det så var att vara med i elevrådet eller skriva i den lokala tidningen. När jag sedan började läsa på om de olika partierna så såg jag helt klart att socialdemokratin var rätt för mig.

”Han kommer känna sig pressad”

Avslutningsvis ber vi Erik skicka en hälsning till sin motståndare i Moderata Ungdomsförbundet.

– Jag önskar dig Jesper en god match! Och vill bara nämna att denna matchen kommer återspegla valresultaten under året, så känn ingen press.

Innan vi avslutar samtalet berättar Erik även att han har koll på sin motståndare Jesper.

– Vet vilken rank han är, så han kommer känna sig pressad.

Jesper från MUF är mer en hobbyspelare än ett proffs

Jesper Skalberg Karlsson är medlem i MUF och är 20 år gammal. Han har tidigare varit ordförande för MUF-distriktet på Gotland. Idag sitter Jesper i moderata studenters riksstyrelse och började spela Starcraft sedan Brood War släpptes.

– Jag har aldrig tävlat i Starcraft. Jag är mer en hobbyspelare än ett proffs.

Din motståndare har ju lirat på proffsnivå?

– Jag fick höra det igår faktiskt, så jag kommer ju bli krossad. Men jag får ställa upp för den goda sakens skull.

Är det många moderater som spelat Starcraft tror du?

– Absolut, vi brukar närvara på Dreamhack. Förra året värvade vi 400 medlemmar i Jönköping.

Borde det inte finnas någon i MUF som kan ge sossen en match?

– Svårt att svara på, jag känner inte alla 13 000 medlemmar. Samtidigt har vi en toppkandidatutbildning i helgen och det krockar. Så det fick bli mig.

Varför valde du moderaterna?

– Jag tror att den viktigaste frågan för mig och för Sveriges unga är att fler ska ha ett jobb att gå till.

Något du vill hälsa till sossen?

– Hmm… ni kanske vinner Starcraft men vi tar hem spelet till hösten.

Innan vi lägger på luren förstår vi att Jesper är nervös inför söndagens ödesdigra möte i Starcraft. Och det har han all anledning att vara då motståndaren har en bakgrund i att tävla i det populära datorspelet.

– Jag får be till högre makter att jag åtminstone får till oavgjort i någon match.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag