MUF-ordförande om Åkessons nya rekrytering: ”Kom aldrig på gruppmöten”

Foto: Roger Sahlström
  • Onsdag 17 maj 2017 2017-05-17
E-post 219

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Patrik Reslow lämnar M och går istället över till SD. Det meddelades SD-ledaren Jimmie Åkesson och Reslow själv på en presskonferens på onsdagsförmiddagen. MUF-ordföranden Benjamin Dousa är förbryllad över beskedet. – Han har definitivt inte varit en av de stora DÖ-motståndarna, säger han.

”Jimmie Åkesson har något viktigt att berätta”, löd ett kort och koncist pressmeddelande som skickades ut från Sverigedemokraterna under onsdagsförmiddagen där medier bjöds in på pressträff klockan 10.30 i riksdagen. Den stora nyheten som presenterades var att den Moderata riksdagsmannen Patrik Reslow lämnar Moderaterna och går över till SD.

Anledningen uppgavs, från både Åkesson och Reslow, bero på att övriga oppositionspartier inte driver tillräcklig opposition. Men den förklaringen ställer sig MUF-ordförande Benjamin Dousa frågande till.

”Undra om Patrick Reslow kommer börja dyka upp på SDs gruppmöten, han kom ju aldrig på våra. Och kritiserade aldrig DÖ”, skriver Dousa på Twitter.

När Nyheter Idag talar med Benjamin Dousa bekräftar han att han syftar på riksdagsgruppens möten, där alltså Reslow ska ha haft en hög frånvaro.

– Som förbundsordförande får jag delta på gruppmötena.

Hur skulle du beskriva Patrik Reslow?

– Ska jag vara helt ärligt har han säkert varit där någon gång. Han har aldrig varit där när jag har varit där.

Dousa säger att han själv närvarar på mer än hälften av gruppmötena, trots att han själv inte sitter i riksdagen. Några reaktioner har han ännu inte hört inifrån Moderaterna på dagens besked när Nyheter Idag talar med honom.

Däremot är han frågande till Reslows beslut att lämna M till förmån för SD. Enligt Dousa har Reslow inte gjort sig känd som någon större motståndare till den starkt kritiserade Decemberöverenskommelsen.

– Han har definitivt inte varit en av de stora DÖ-motståndarna. Det kanske var för att han inte dök upp på gruppmötena, men ja, det är ingen stark profil internt. Jag tror många partimedlemmar nu googlar vem han egentligen är, säger Dousa till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag