Muhammed vanligaste namnet för nyfödda pojkar i Storbritannien

Foto: Flickr
  • Lördag 29 sep 2018 2018-09-29
E-post 985

STORBRITANNIEN Vanliga namn för brittiska pojkar är Harry, George och Noah. Nu klättrar dock ett annat namn upp på topplistorna, slår man ihop de olika sätten man kan stava det så är Muhammed det vanligaste namnet för pojkar under 2017.

För 2017 var det vanligaste namnet för nyfödda flickor Olivia och för nyfödda pojkar var det Oliver. Slår man däremot ihop alla olika sätt att stava Muhammed stiger det namnet till det vanligaste för nyfödda pojkar under 2017, skriver Daily Mail.

De fem vanligaste flicknamnen 2017 var Olivia, Amelia, Isla, Ava och Emily. De fem vanligaste för pojkar är Oliver, Harry, George, Noah och Jack.

På topp 100-listan för pojknamn finns tre varianter av namnet Muhammed. Det finns Muhammed, Muhammad och Mohamed. Slår man ihop de tre olika stavningarna blir de det vanligaste namnet för nyfödda pojkar 2017.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag