Muhammedkarikatyr projicerades på franska myndighetsbyggnader

Faksimil: Twitter
  • Fredag 23 okt 2020 2020-10-23
E-post 2684

MONTPELLIER På onsdagen hyllades yttrandefriheten i de franska städerna Toulouse och Montpellier genom att karikatyrer från satirtidningen Charlie Hebdo, inklusive en Muhammedkarikatyr, projicerades i jätteformat på myndighetsbyggnader i städerna.

Man projicerade även bilder på den franska flaggan och den mördade läraren Samuel Paty, som nyligen tilldelats den franska hederslegionen postumt för att han försökt lära sina elever vikten av yttrandefrihet.

Läs även: Halshuggna läraren förhördes av polis innan mordet

Det hela skedde på order av regionen Occitanies president Carole Delga, som skrev i ett inlägg på Twitter att hon ”beslutat att verk från tecknarna på Charlie Hebdo, av vilka några mördades under terrorattacken den 7 januari 2015, ska projiceras på byggnader i Toulouse och Montpellier”.

Satirtidningen Charlie Hebdo blev föremål för en terrorattack i januari 2015 där tolv personer mördades, inklusive fem medarbetare på tidningen. Motivet till dådet var att Charlie Hebdo tidigare publicerat Muhammedkarikatyrer.

Läs även: DEBATT: Halshuggningen skulle kunna ske i Sverige

Läs även: Nio gripna efter att lärare halshöggs

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag