Musk avbryter jätteaffären – Twitter hotar med rättegång

Elon Musk. Foto: Public Domain
  • Lördag 9 jul 2022 2022-07-09
E-post 137

USA Elon Musk meddelar att han avbryter sitt köp av Twitter, rapporterar CNBC. Anledningen är att Twitter inte velat ge ut data på hur många av dess konton som är fejk, uppger affärsmannen. Men beskedet faller inte i god jord hos Twitter som nu hotar med rättsliga påföljder.

Twitters styrelseordförande Bret Taylor säger att man fortfarande är inställda på att genomföra affären. Annars är man redo att dra Musk inför rätta – en strid som man är säkra på att vinna.

Läs även: Elon Musk: 20 procent av alla Twitterkonton kan vara fejk

Elon Musks juridiska team menar dock att Twitter inte har mött Musks krav på att tillhandahålla entreprenören och Tesla-ägaren relevant information om bolaget, något som de enligt Musks representanter var bundna att göra enligt avtal.

Musk har tidigare ifrågasatt Twitters påstående att antalet fejkkonton på plattformen skulle uppgå till 5 procent. Enligt affärsmannen är siffran mycket högre än så och kan röra sig om så mycket som 20 procent av alla konton.

Sedan det blev offentligt att styrelsen godkänt Musks köp av Twitter med jättesumman 44o miljarder kronor har Twitters aktie sjunkit avsevärt. Enligt CNBC har Musk gått med på att betala 10 miljarder kronor om han skulle backa ut ur köpet.

Läs även: Barn till Elon Musk vill byta namn och kön – vill inte ha med pappa att göra

Lyssna även på: Elon Musk och mogulernas makt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag