”Muslimer tror inte på konceptet yttrandefrihet”

Förstasida från Charlie Hebdo (t.v) och Anjem Choudary (t.h). Foto: Charlie Hebdo / Wikimedia Commons
  • Fredag 9 jan 2015 2015-01-09
E-post 1284

STORBRITANIEN Nu förklarar den radikale muslimske debattören Anjem Choudary varför yttrandefrihet inte går ihop med islam, enligt honom. – Islam betyder inte fred, utan snarare underkastelse åt endast Allah, menar Choudary i en debattartikel i den amerikanska publikationen USA Today.

Samtidigt som terrordramat i skrivande stund fortfarande utspelar sig i Frankrike har en bred debatt startats såväl i Sverige som resten av världen. Den radikale muslimske aktivisten Anjem Choudary har skrivit en kort debattartikel i ämnet och förklarar varför han förkastar idén om yttrandefrihet.

– Tvärtemot vad många tror, betyder inte islam fred utan snarare underkastelse åt endast Allah. Därför tror muslimer inte på konceptet yttrandefrihet, eftersom deras tal och handlingar bestäms av gudomlig uppenbarelse och är inte baserad på människors vilja, förklarar Choudary i en debattartikel publicerad i USA Today.

Choudary förklarar vidare att profeten Muhammad har sagt att den som förolämpar en profet ska dödas och menar att det är en del av sharialagen i sin artikel. Tidigare har Choudary varit frontfigur för den numera förbjudna islamistiska organisationen Islam4UK och han har mött kritik av debattörer i Storbritannien som menar att Choudary omöjligt representerar alla muslimer.

– Men eftersom äran av profeten är något som alla muslimer vill försvara, kommer många att ta lagen i egna händer, något som vi ofta ser, skriver Choudary i slutet av debattartikeln.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag