Muslimska terrororganisationen Daesh har utfärdat sin första födelseattest

Nyfödd i Daeshland. Foto: Faksimil Twitter
  • Måndag 27 apr 2015 2015-04-27
E-post 151

MELLANÖSTERN På en ny propagandabild som delas på sociala medier ses en nyfödd bebis sova bredvid pistoler, granater och en födelseattest utfärdat av den muslimska terrororganisationen Daesh.

Att terrororganisationen Daesh/Islamiska staten gärna använder sig av mycket unga barn i både propaganda och väpnad strid är ingen nyhet.

I en på Twitter publicerad propagandabild tar man dock allt ett steg ännu längre. På den omtalade bilden ses en nyfödd bebis, liggandes bredvid en handgranat, en pistol och en födelseattest utfärdat av terrororganisationen, som själva säger sig vilja upprätta ett islamiskt kalifat.

Enligt brittiska The Independent är bilden ett försök för Daesh att måla upp sig själva som kapabla till att knyta ännu yngre människor till sig.

– Genom att visa födelseattestet, och det faktum att gruppen indoktrinerar bebisar, så tror jag att ISIS försöker indikera att de kommer vara här för en lång tid framöver, sa Clarke Jones, terroristexpert vid ANU till australienska Daily Mail.

Clarke Jones förklarade även att bilden verkar äkta, även om den officiellt fortfarande inte verifierats som det.

Hjälper terrormammor att uppfostra små jihadister

I januari i år släppte Daesh även en guide som skulle hjälpa organisationens mödrar att uppfostra sina barn till fullfjädrade jihadister.

Enligt guiden ingår det i en liten jihadistst uppfostran bland annat att hans mor läser godnattsagor om fornstora dagar och terrordåd för honom.

– Vänta inte tills de är sju innan du börjar, eftersom det då redan kan vara försent, går att läsa i guiden med det talande namnet Systrars roll i Jihad.

Daesh mediagren, Al-Furqan, har också publicerat en rad videoklipp där mycket unga barn poserar med fanor och vapen. Några av dessa videor sägs även visa hur minderåriga jihadister avrättar terrororganisationens fångar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag