Mustaschprydd Nigel Farage: ”Jag förstörde extremhögern i Storbritannien”

  • Fredag 12 aug 2016 2016-08-12
E-post 24

STORBRITANNIEN En skäggprydd Nigel Farage berättar i en intervju med RT att han inte alls upplever att han har något ansvar för andra människors rasistiska utspel under Brexitkampanjen. Istället menar han tvärtom. – Jag förstörde extremhögern i Storbritannien, säger han i programmet News Thing.

På en fråga om Nigel Farage känner minsta lilla ansvar över en främlingsfientlig opinion i samband med Brexitkampanjen och debatten därefter var den förre detta partiledaren för Ukip inte det minsta besvärad. Istället menade han att det är precis tvärtom.

– Låt oss vara rättvisa. Det fanns fruktansvärda saker som sades från båda läger. Det fanns en del på Brexitsidan, rasistiska kommentarer om polacker och så vidare, ja det hände. På samma sätt fanns det på Remainsidan de som skrev förolämpningar och hot i sociala medier till de som var anhängare av Brexit.

Men Farage, som numera har mustasch, hade ytterligare en poäng. Han menar att eftersom väljarna kunde rösta på Ukip istället för det högerextrema British national party, har han i praktiken motverkat brittisk högerextremism.

– Låt mig säga såhär. Känner jag mig ansvarig för att människor säger extrema saker? Det är tvärtom. Jag förstörde British national party. Vi hade ett högerextremt parti i det här landet som var genuint emot judar, svarta och alla de sakerna. Jag kom och sa till deras väljare, om ni håller för näsan och röstar på det här partiet som en protest, gör inte det, kom och rösta på mig. Jag är inte emot någon, jag vill bara att vi sätter britter i först.

– Jag förstörde extremhögern i brittisk politik. Det är inte en dålig prestation, konstaterar han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag