Myndigheter sparar in miljoner på kaffe under pandemin

Foto: Pixabay
  • Fredag 15 okt 2021 2021-10-15
E-post

SVERIGE Statliga myndigheter har kapat sina kaffekostnader med flera miljoner kronor när många har jobbat hemifrån under pandemin. Det rapporterar P4 Östergötland.

Transportstyrelsen med cirka 2 000 anställda i landet är en av de myndigheter som har sparat in pengar på kaffet.

– Våra förbrukningskostnader för kaffe har minskat med ungefär 60 procent under pandemin, säger enhetschefen Helene Gloveus till P4 Östergötland.

Enligt radiokanalen har statliga myndigheter sammanlagt sparat in flera miljoner kronor på kaffedrickandet bland anställda under pandemin.

Ett annat exempel på en sådan myndighet är Migrationsverket. År 2019 lade man där 4,5 miljoner kronor på kaffe.

– Under 2020 så sjönk det till 2,8 miljoner och hittills i år så ligger vi på 1,4 miljoner kronor, säger presskommunikatören Robert Haecks.

– Att det har sjunkit så här beror ju dels på coronapandemin men det beror också dels på att vi har minskat antalet anställda på myndigheten.

P4: Vad gör ni då med kaffepengarna som ni har sparat in?

– De pengar som Migrationsverket inte använder går tillbaka till staten, men vad de sedan används till behöver man nog prata med till exempel regeringen om.

Läs även: Rapparen Dree Low åtalas för kioskrån i Akalla

Läs även: Kvinna fabricerade misshandel – kanske inte första gången

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag