Naiva S-ministrar – vi har hela listan

Ardalan Shekarabi, Anders Ygeman och Morgan Johansson. Bild: Kristian Pohl/CC BY 3.0/Joakim Berndes/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Lördag 10 okt 2020 2020-10-10
E-post

Nu skyller en socialdemokratisk minister på naivitet igen. Det är Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som säger till Sveriges radio att Sverige varit naiva när det gäller hur välfärdssystemen utnyttjas av kriminella. Det är inte första gången en S-minister är naiv, och Nyheter Idag har hela listan på tidigare exempel.

– Jag tror vi måste erkänna att Sverige har en ganska lång period av ett naivt marknadsliberalt tänk inom välfärdssystemen, säger Shekarabi (S), vars parti regerandet landet tillsammans med Miljöpartiet sedan 2014.

Samtidigt avslöjar Ledarsidorna att Shekarabi själv drivit på för att minska kontrollen inom välfärdstjänster.

Under ett antal besök på arbetsplatser i landet år 2018 ska Shekarabi ha talat om behovet av en ”styrningsrevolution” i Sverige.

Enligt Shekarabi ville man från regeringens sida ”ha en tillitsbaserad styrning där vi vågar lita på medarbetarna och låter dem göra jobbet. Det innebär inte att vi motsätter oss uppföljning och tillsyn men kontrollerandet har gått för långt”.

”Vi har varit naiva” – Hela listan!

– Utnyttjandet av utländsk arbetskraft.

– Islamistisk terrorism.

– Antisemitism.

– Gängkriminalitet.

– Testkapacitet.

– Vinster i skolan.

Bli PLUS-medlem och läs listan över när regeringen varit naiv!

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag