Nakna snapchatbilder visas på Facebook

Bild: Faksimil Facebook
  • Lördag 10 maj 2014 2014-05-10
E-post 0

FACEBOOK Har du skickat nakenbilder på dig själv med appen ”snapchat”? Då kanske din bild är en av dem som visas i Facebookgruppen ”Snapchat Leaked”. Den omdiskuterade gruppen har närapå 100 000 gillningar i skrivande stund.

Snapchat är en applikation för att dela med sig av bilder och videos. Den är populär eftersom mottagaren kan se bilden i tio sekunder innan den försvinner för gott. På grund av den egenskapen har appen blivit populär för att skicka nakenbilder eftersom appen lovar att bilderna inte kan spridas.

Nu ser det emellertid ut som att bilderna visst det kan spridas. I en nystartad facebookgrupp, bara tre dagar gammal, laddas bilder upp som påstås ha skickats med appen Snapchat. Trots att gruppen bara funnits i tre dygn på facebook har den redan närmare 100 000 gillningar.

Bilderna kan mycket väl vara äkta bilder som skickats från snapchat. Sajten RT.com rapporterar samtidigt att snapchat inte alls är så säkert som många tror. Det har tidigare gått att spara videos som egentligen skulle försvinna och appen får kritik för en rad brister.

Flera användare på Facebook skriver att de har anmält gruppen som olämplig, men hittills finns både gruppen och nakenbilderna kvar. Snapchat grundades 2011 av Robert Murphy och Evan Spiegel när de studerade på Stanford University.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag