Näthatet mot Skyttedal efter DN-domen: ”Dumpucko”

Foto: Twitter/Pressbild KD
  • Fredag 5 okt 2018 2018-10-05
E-post 756

SVERIGE Efter Sara Skyttedals (KD) förlust i Patent- och Marknadsöverdomstolen i tvisten mot DN har Twitter fyllts med hat, hån och skadeglädje. Flera politiker – bland annat statsminister Stefan Löfvens rådgivare Joel Stade – deltar i drevet.

Skadeglädjen är stor hos många vänsterprofiler på Twitter efter att Sara Skyttedal förlorat och tvingas betala DN:s rättegångskostnader på över en halv miljon kronor.

Sara Skyttedal skriver själv på Twitter att hon inte orkar ge några intervjuer just nu.

 

Hon möts av öppet hån på Twitter av bland andra Lars El Hayek från Halmstad som tweetar ut skrattande smileys till Skyttedal.

 

En annan som vill kommentera är socialdemokraten Joel Stade, politiskt sakkunnig på regeringskansliet och rådgivare åt statsminister Stefan Löfven. Stade skriver: ”Justice is served.”

 

Vänsterpartisten Rose-Marie Fältskog från Flen hoppas i sin tur att Skyttedal ska bli anmäld för bedrägeri.

 

Joakim Söder är en annan som passar på att håna Sara Skyttedal. Söder är numera rådgivare inom PR-branschen men med bakgrund som politisk tjänsteman för Miljöpartiet och aktiv politiker för Miljöpartiet och Grön Ungdom.

Inte Rasist Men-profilen Henrik Johansson kommenterar också:

 

Många andra vill passa på att kommentera Sara Skyttedals nederlag.

 

Flera Twitteranvändare kritiserar hånet mot Sara Skyttedal. Bland annat profilen @hallonsa.

Miljöpartisten Nils Karlsson är också kritisk till hånet.

Svenska Fotografers Förbund, SFF, har tidigare ställt garantier att täcka rättegångskostnaderna vid ett överklagande då man ansett att det är en principiellt viktig fråga att driva.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag