Nationella bombskyddet tog hand om misstänkt farligt föremål i Malmö

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 2 Nov 2019 2019-11-02
E-post 96

MALMÖ Efter tre explosioner inom loppet av ett dygn omhändertogs ett farligt föremål av Nationella bombskyddet på lördag förmiddag i Kungsparken i Malmö.

Efter nattens två explosioner i Malmö hittades ett misstänkt farligt föremål  i Kungsparken i Malmö strax innan 9 på lördag morgon.

Enligt polisens hemsida avspärrades en del av parken medan Nationella bombskyddet hanterade föremålet.

Vid tolvtiden meddelade polisen att avspärrningarna i parken hävts och att det misstänkt farliga föremålet transporterats till annan plats.

Enligt uppgifter till Kvällsposten hittades föremålet vid en staty i parken.

Läs även: Ny explosion i Malmö – stora avspärrningar

Malmö har på kort tid skakats av tre explosioner. Natten till fredagen exploderade en sprängladdning vid en bil nära ingången till ett flerfamiljshus i Sofielund. Tre personer greps strax efteråt av polis.

– De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen, till Aftonbladet. 

På fredag kväll exploderade en sprängladdning vid en byggnad på Drottningtorget i centrala Malmö, och på natten mot lördag var det dags för en explosion igen, den här gången i stadsdelen Almgården.

– Det är ett flerbostadshus, en större fastighet med flera lägenheter. Det har varit en kraftig detonation vid eller i trapphuset, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Tre personer greps klockan 06.48 på lördag morgon och togs in på förhör misstänkta för inblandning i explosionen i Almgården.

– De tas inledningsvis med för att de har befunnit sig i anslutning till platsen och tas med för att förhöras, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Aftonbladet.

Läs även: Nya Malmöleken: Bomb eller åska?

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag