Netflix har tröttnat på streamingpiraterna

Foto: Christoffer Jonsson
  • Tisdag 6 jan 2015 2015-01-06
E-post 48

USA Netflix gör processen kort med streamingpirater och har börjat blockera vpn-tjänster. Snart kan ditt Netflixbibliotek bli väldigt mycket mindre.

Tycker du att Netflix utbud i Sverige är ganska skralt, och har därför valt att gå runt företagets geolokaliseringsrestriktioner med hjälp av exempelvis vpn? I så fall kan det roliga snart vara slut. Enligt den amerikanska sajten Torrentfreak har Netflix börjat blockera kunder som använder sig av tjänster som låter dem dölja sina IP-adresser, vilket i sin tur gör det möjligt att lura områdesrestriktiva tjänster.

Tidigare har Netflix inte verkat bry sig om ”vpn-piraterna” nämnvärt, men nu tycks det som att den amerikanska streamingjätten har ändrat sig. Redan för snart ett år sedan började filmbolag trycka på för att vpn-användandet skulle blockeras. Då handlade det om den australienska marknaden, eller snarare avsaknaden av densamma. Netflix ska inte lanseras i Australien förrän i mars, men dess invånare har ändå haft möjligheten att komma åt streamingtjänsten. Genom att betala för ett användarkonto och sedan använda sig av just vpn har hundratusentals australiensare kunnat få tillgång till, bland annat, det amerikanska Netflixbiblioteket.

I dagsläget är det dock inte alla vpn-tjänster som påverkas, och huruvida Netflix kommer fortsätta med blockeringarna är fortfarande oklart.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag