Nigel Farage fortsätter smäda EU-parlamentet: ”Ni beter er som maffian”

  • Onsdag 5 apr 2017 2017-04-05
E-post 922

FRANKRIKE Under ett möte i Strasbourg gick EU-kritikern Nigel Farage till attack mot EU-parlamentet när församlingen klubbade igenom tuffa regler för Storbritannien och Brexit. – Ni beter er som maffian, förklarade han precis innan han blev avbruten och möttes av protester.

Efter att Storbritannien formellt lämnat in en begäran om att lämna EU, det så kallade ”Brexit”, har frågan kommit att bli en av de mer känsliga att hantera i EU-parlamentet. En rad områden måste omförhandlas, inte minst vad gäller frågor om handel och tullar. Det är många juridiska frågor som måste hanteras och från flera ledamöter i EU-parlamentet finns en önskan att sätta hårt mot hårt.

Krav om så kallade ”röda linjer”, alltså juridiska gränser för Brexit, var något som Farage gick till attack emot. Och som vanligt sparade inte den brittiske politikern på krutet när han framförde sin syn på saken.

– Ni visar med era krav att ni är hämndlystna och otäcka. Allt jag kan säga är att tacka gud för att vi lämnar unionen.

– Ni beter er som maffian. Ni tror att vi är er gisslan. Det är vi inte, vi är fria att lämna, fortsatte Farage varpå högljudda protester hördes i parlamentet.

Efter att ha fått en tillrättavisning på italienska om att inte använda ord som ”maffia” valde Farage att ”backa” något.

– Jag förstår nationella känsligheter, jag ändrar det till gangsters, sade han sedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag