Niklas Svensson åter folkhjälte i helikopter – Så hyllas han på Twitter

Ingen svensk journalist är lika modig som Niklas Svensson. Bilden är ett montage.
  • Tisdag 28 apr 2015 2015-04-28
E-post 73

ÖSTERSJÖN Vår husgud och stora förebild på Nyheter Idag, Expressenprofilen Niklas ”Flash” Svensson, jagar ryska ubåtar med helikopter igen. Denna gången har han begett sig ut över Östersjön i riktning mot Finland för att jaga det senaste scoopet. Och det har genast blivit en snackis – Nyheter Idag har koll på alla reaktionerna på Twitter när vår folkhjälte med livet som insats och i direktsändning deltar i spaningarna efter fienden på djupt vatten.

På tisdagsmorgonen publicerade Finlands försvarsmakt ett pressmeddelande där man berättade att flottan vid två tillfällen observerat ett okänt undervattensföremål i havet utanför Helsingfors, och att det föranlett en insats där man från ytstridsfartyg släppt sex sjunkbomber för att markera mot den eventuella inkräktaren.

I både svenska och finska medier liknades situationen snabbt vid ubåtsjakten i Stockholms skärgård i fjol. Expressens reporter Niklas Svensson, som inte räds varken flygturer, ryssar eller ubåtar, valde genast att kavla upp ärmarna och sätta sig i en helikopter för att bistå med hjälp att jaga tag i fienden över Östersjön. Givetvis livesänder Expressen dramat på sin hemsida.

Ett tusental meter under helikopterns position befinner sig även Niklas kollega Erik Högström, som från en båt i den finska skärgården även han rapporterar live om kustbevakningens arbete. Samtidigt väcker Niklas Svenssons modiga bedrifter många reaktioner på Twitter. Nyheter Idag har givetvis samlat några av tweetsen om vår stora folkhjälte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag