Nioårig pojke ihjälkörd utanför eritreansk kyrka i Sundsvall – kvinna anhållen

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post 212

SUNDSVALL En kvinna har anhållits misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död sedan en nioårig pojke körts ihjäl utanför en eritreansk kyrka i Sundsvall under gårdagen.

Polisen fick larm om händelsen klockan 14:38 under söndagen. En bil hade då voltat in mot parkeringen utanför den eritreansk-ortodoxa kyrkan som ligger inrymd i det gamla medborgarhuset mellan Bredsand och Stockvik söder om Sundsvall. Bilen landade vid den våldsamma kraschen ovanpå en annan bil.

Två barn och den kvinna som körde bilen fördes med ambulans till sjukhus. Ett av barnen, en nioårig pojke, konstaterades senare avliden. Händelsen betraktades till en början som en olycka, men senare greps och anhölls bilens förare såsom misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grovt vållande till annans död och olovlig körning.

– Hon är född i slutet av 80-talet, säger Alexandra Bergström på polisens trafikavdelning i Västernorrland till Nyheter Idag.

Kvinnan uppges sakna körkort och Bergström säger att hon inte är känd av polisen sedan tidigare. Det är mycket oklart hur kvinnan lyckades volta med bilen på kyrkans parkering.

– Det är just det vi utreder så det kan jag inte svara på, säger Bergström.

Bergström vill inte svara på om kvinnan var ensam i bilen vid kraschen eller ej. Det är även oklart om kvinnan har någon koppling till den eritreanska kyrkan.

Kammaråklagare Lo Jonsson är förundersökningsledare i ärendet men sitter under eftermiddagen upptagen i förhandling och kan därför inte prata med Nyheter Idag.

Företrädare för kyrkan säger till tidningen Dagen att det pågick bröllop och dop i kyrkan när olyckan inträffade.

Medborgarhuset kusten byggdes under 1950-talet, invigdes i januari 1955 och är idag ett av Sundsvalls 36 byggnadsminnen.

2015 fick den eritreanska församlingen köpa Kusten för drygt 700 000 kronor och den fungerar idag som kyrka åt den afrikanska folkgruppen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag