”Norrlandsplogning” i Umeå – snön dumpas på gångbanor för miljöns skull

  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post 112

UMEÅ I vinter har det fallit stora mängder snö längs Norrlandskusten. Men i Umeå så låter kommunen snön ligga kvar på många gångstråk av miljöskäl rapporterar SVT.

Vinterns stora snöande har märkts av i Umeå där kommunen nerprioriterar delar av stadsnätet för snöröjning.

– Vi är inte inne på lokalgator och gör något större jobb. Generellt låter vi snön ligga kvar på trottoargatorna, säger Per Hilmersson, gatudriftchef.

Inne i Umeå så kan fotgängare också stöta på stora snöhögar på trottoarerna, kommunen använder helt enkelt gatornas gångbanor som snöupplag. Något som enligt SVT kallas för ”Norrlandsplogning”.

– När det kommer så här mycket snö är det tufft att hantera den och det bli extra viktigt att vi hjälps åt. Vi har ansvarsfulla fastighetsägare i Umeå och tillsammans ska vi klara den här vintern också, säger Per Hilmersson till SVT.

Att snön inte röjs på gångvägar har lett till reaktioner på sociala medier. Bland annat moderate riksdagsledamoten Lars Beckman:

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag