Norrman överraskade svärfar i Florida – sköts ihjäl

Bild: Santa Rosa Sheriff's Office
  • Fredag 4 okt 2019 2019-10-04
E-post 111

GULF BREEZE, FLORIDA När Christopher Bergan, 37, från Norge skulle överraska sin svärfar Richard Dennis, 61, på hans födelsedag i tisdags natt slutade det hela i tragedi. Dennis överraskades av Bergan, som hoppade fram från buskarna, och sköt ihjäl honom.

Sheriff Bob Johnson i  Santa Rosa County, Florida, sade på en presskonferens på torsdagen att man inte kommer åtala Dennis för svärsonens död, rapporterar USA Today.

Bergan ska ha flugit från Norge för att överraska svärfadern på hans födelsedag. Samma dag hamnade Dennis i ett bråk med en annan släkting som hade kommit och bankat på hans dörr.

Läs även: 16-åring knivmördad – vittnen filmade hans död istället för att hjälpa till

När Bergan senare på kvällen, vid 23.30, kom och bankade på bakdörren trodde Dennis att det var släktingen han tidigare bråkat med och gick till baksidan beväpnad.

Bergan hoppade då fram ur buskarna och Dennis sköt honom i hjärtat. Enligt Sheriff Johnson ska Bergan ha avlidit omedelbart.

– Jag tänker inte vara efterklok om vad Mr. Dennis gjorde. Här har han just haft en konfrontation med någon på framsidan. Några timmar senare bankar någon på bakdörren, och det är en inhägnad trädgård, sade Johnson på presskonferensen och fortsatte:

– Och så hoppar någon fram från buskarna. Du kan inte riktigt säga något mot Mr. Dennis om det han gjorde.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag