Norsk debattör: FrP gynnas av svenska regeringens agerande

Foto: Tore Sætre/Skärmdump
Foto: Tore Sætre/Skärmdump
  • Onsdag 30 aug 2017 2017-08-30
E-post 187

NORGE Norska Fremskrittspartiet (FrP) gynnas av hur den rödgröna regeringen i Sverige behandlade den norska invandringsministern Sylvi Listhaug (FrP) under hennes Sverigebesök. Det tror den norska debattören och medieprofilen Kjetil Rolness.

Kjetil Rolness har många strängar på sin lyra. Han är frontfigur för coverbandet ”Penthouse Playboys”, utbildad sociolog, flitigt anlitad föreläsare och kolumnist i den norska dagstidningen Dagbladet. Förra året vann han prestigefyllda Gullpennen – ett årligt pris som delas ut till medarbetare inom dags- och veckopress.

Nu har den norske medieprofilen kommenterat det senaste debaclet mellan Sylvi Listhaug och den svenska migrationsministern Heléne Fritzon (S) i ett inlägg på sin Facebooksida.

”Det är bara att gratulera Sylvi Listhaug till valkampanjens mest framgångsrika bortaseger. Otroligt att motståndarna lyckas spela henne så bra. Gång på gång på gång”, skriver han.

Rolness fortsätter texten med att anklaga Sverige och den politiska vänstern i Norge för att försöka förtiga problemen. Han tror att det agerandet och att FrP nu hamnar i mediefokus, på löpsedlar och på tidningarnas förstasidor, kommer ge partiet draghjälp i det val till Stortinget som hålls om bara tolv dagar.

I opinionsmätningarna har FrP under året legat något under det valresultat partiet fick 2013. Huruvida det förnyade mediefokuset och växande farhågor om att Norge utvecklas i samma riktning som Sverige gjort de senaste åren ger partiet en extra skjuts fram till valdagen återstår att se.

Tror du att Fremskrittspartiet gynnas av svenska S-ministerns agerande?
2742 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag