Norwegian lägger ner flyg från Sverige – då jublar MP-toppen Tovatt: ”Seger!”

Foto: Riksdagen / Twitter
  • Torsdag 28 nov 2019 2019-11-28
E-post

STOCKHOLM På onsdagen meddelade lågprisbolaget Norwegian att man lägger ner alla långdistanslinjer till Thailand och USA, något som Expressen rapporterat. Det firas av Miljöpartiets klimatpolitiske talesperson Lorentz Tovatt. ”Seger! Flygskatt och flygdebatt får effekt!”, skriver han på Twitter.

Förra veckan twittrade Miljöpartiets riksdagsledamot Lorenz Tovatt om Hedins bil och att han önskade att företaget skulle gå i konkurs. Något han senare bad om ursäkt för.

 

Läs även: Rekord för SD i DN/Ipsos – lika stora som S

Nu gör Tovatt ett nytt utspel. Den här gången är det flygbolaget Norwegian som är måltavlan. Tovatt firar i en tweet beskedet att lågprisbolaget Norwegian känner sig tvingade att lägga ner sina flyglinjer till Thailand och USA.

 

Andra politiker, som riksdagsledamoten Lars Beckman (M) och Aida Hadzialic (S), finansregionråd i Region Stockholm, var däremot besvikna.

Hadzialic skriver på Twitter att det är ett ”mycket tråkigt besked” och att Stockholm inte har råd att ”isoleras från omvärlden”.

Lorenz Tovatt kommenterar Hadzialic med att skriva att han tycker att ”det är mycket tråkigt att Aida skiter i klimatet.”

 

Norwegian meddelade under onsdagen att man lägger ner flyglinjerna från Arlanda till Thailand och USA på grund av dålig lönsamhet. Även flyglinjerna från Köpenhamn läggs ner. I stället ska Norwegian satsa på det man menar är mer lönsamma linjer inom Europa.

Läs även: Fichtelius i brandtal för invandring: ”Det är ett krav från guden Zeus”

Till Expressen uppger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson att debatten om ”flygskam” kan ha haft viss effekt på efterfrågan.

– Det är klart att det kan ha haft viss inverkan på underlaget. Men det beror också på problem vi haft med flygmotorerna på våra Dreamliners. Det har legat utanför vår kontroll, säger hon.

Norwegian kommer att fortsätta flyga till USA från Oslo men flyger inte till Bangkok under sommaren 2020.

Läs även: Förespråkade rasräkning – nu värvas förra miljöpartisten Seher Yilmaz till SVT

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag