Novus: KD fast under riksdagsspärren

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 feb 2018 2018-02-22
E-post 238

STOCKHOLM Novus har släppt sin partisympatiundersökning för februari 2018. I senaste mätningen framgår det att Kristdemokraterna har stabiliserat sig under riksdagsspärren, siffror som även stämmer överens med Sentios senaste undersökning.

Novus tillsammans med SVT har släppt sin partisympatiundersökning för februari 2018. Enligt undersökningen ligger Kristdemokraterna fast på bottennivån 2,7 procent. Under januari fick KD det lägsta uppmätta stödet någonsin, uppger SVT.

Novus väljarbarometer visar ett i stort sett oförändrat läge för partiet sen mätningen i januari. KD är värst ute men både L med 4,6 procent och MP med 4,3 procent är nära att hamna under riksdagsspärren.

– Det här är nivåer som Kristdemokraterna absolut inte är vana vid att ha, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.

Novus krissiffror stämmer relativt nära överens med Sentios senaste siffror för Kristdemokraterna. Sentios mätning från februari ger KD 2,2 procent vilket är en minskning från 2,9 procent från januaris mätning.

LÄS ÄVEN: Statsvetare: ”Moderaternas ökning har bromsats upp” – Sentio februari är här

För att bemöta de dalande opinionssiffrorna har Kristdemokraterna tagit hjälp av företagaren och före detta politikern, Bert Karlsson. Karlsson ska kampanja med KD runtom i landet och ska enligt egen utsago få upp opinionssiffrorna till över 10 procent.

LÄS ÄVEN:”Ska se till att de kommer över tio procent”: Bert Karlsson ska kampanja med KD-ledaren Ebba Busch Thor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag