Nu anklagas kulturminister Bah Kuhnke för att föra dialog med extremister

Den liberale debattören Bawar Ismail går till attack mot kulturministern och hennes dialogkompisar. Bilden är ett montage. Foto: pressbild / privat
  • Torsdag 5 feb 2015 2015-02-05
E-post

STOCKHOLM Den liberale debattören Bawar Ismail går till hård attack mot kulturminister Alice Bah Kuhnke efter att hon bjudit in muslimska intresseorganisationer till Kulturdepartementet. – MMRK är en samling extremister och bör hållas på avstånd, skriver Bawar i sin blogg.

Nu möter kulturminister Alice Bah Kuhnke häftig kritik efter att ha bjudit in Muslimska Mänskliga Rättighetskommitén, MMRK, på ett dialogmöte, tillsammans med andra muslimska intressorganisationer, i Kulturdepartementet. Det är den liberale debattören, tillika ledamoten i Liberala Ungdomsförbundets förbundsstyrelse, Bawar Ismail, som går till attack mot ministern.

Menar att Fatima Doubakil är alldeles för extrem för att företräda muslimer

Han riktar skarp kritik mot Fatima Doubakil som företrädde MMRK på mötet med kulturinistern. På sin blogg förklarar han att Doubakil tidigare anklagat Ismail för att ”lånat ut” sig själv till liberalerna. Vidare menar Bawar att Doubakil gjort rasistiska utspel mot honom. Men kritiken stannar inte där.

”2010 bjöd Doubakil och MMRK in de terrordömda Munir Awad och Ali Berzengi för att hålla i en föreläsning. 2012 dömdes Awad till tolv års fängelse i Danmark för att ha planerat ett terrordåd mot Jyllands-Posten. Och Berzengi har tidigare dömts för att ha finansierat jihadister i Irak, samma jihadister som i dag utför folkmord och bedriver slaveri i Syrien/Irak. Två personer som delade Daesh sjuka, våldsamma, avskyvärda syn på världen”, skriver Bawar i sin blogg.

Bawar Ismail radar upp exempel på exempel där han menar att Doubakil är alldeles för extrem för att företräda muslimer i ett möte med Kulturministern.

”Kulturministern och hennes stab bör kanske ägna sig mer åt research än att fika och ta selfies med extremister. Det är allt jag kräver”, skriver Bawar Ismail i slutet på sitt blogginlägg.

Nyheter Idag har försökt nå Fatima Doubakil för en kommentar, utan framgång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag