Nu är Fridolins dagar räknade

På sajten 100dagar.se klämtar klockan för Fridolin. Foto: Faksimil 100dagar.se
  • Måndag 6 okt 2014 2014-10-06
E-post 520

SVERIGE I våras lovade Gustav Fridolin i en debattartikel hos Aftonbladet att skolan skulle räddas på 100 dagar. Nu har Moderaterna skapat en sajt där klockan räknar ner. – Nu måste han leva upp till det löftet, säger Moderaternas analys- och kommunikationschef Per Nilsson enligt tidningen Resumé.

Det är en historiskt svag regering som nu ska styra landet, något som Moderaterna också utnyttjar i PR-syfte. Sajten 100dagar.se är skapad just för att sätta press på Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som tidigare i år lovade att förbättra skolan på 100 dagar om deras politik fick genomslag.

 Istället för att lägga energi på sådant med inga eller negativa effekter för eleverna, som Moderaternas krav på betyg för nioåringar eller alliansens vilja att avskaffa förskoleklassen, vill vi fokusera på möta skolans tre mest avgörande utmaningar, skrev Fridolin i debattartikeln varpå han sedan räknade upp lärarkrisen, elevernas lust för lärandet och ojämlikheten som de största utmaningarna.

Nu är Gustav Fridolin Sveriges nya utbildningsminister och Moderaterna har sett till att klockan räknar ner åt honom. Nu är frågan om Fridolin kommer lyckas med det han lovade i debattartikeln hos Aftonbladet.

– Gustav Fridolin har lovat att fixa skolan på 100 dagar, nu är han Sveriges utbildningsminister och måste leva upp till det löftet. Vi tycker att politiker ska hålla vad de lovar, säger Moderaternas analys- och kommunikationschef Per Nilsson enligt tidningen Resumé.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag