Nu är vi uppe igen efter DDoS-attack

H4ckz0R-troll - Grafik: Nyheter Idag
  • Tisdag 22 apr 2014 2014-04-22
E-post 0

INTERNETTROLL Precis innan påskhelgen utsattes Nyheter Idag för en DDoS-attack, modell större. Då vi inte lagt ner så mycket energi på den typen av skydd var vi tvungna att spendera ett par dagar på att stärka upp säkerheten.

Du har säkert noterat att vår sida inte varit tillgänglig under påskhelgen. Detta beror på en ganska omfattande DDoS-attack mot Nyheter Idag. I korthet betyder det att ett nätverk av datorer har skickat en massa skräpdata till vår server vilket har överbelastat serverns internetuppkoppling.

Detta föranledde att vårt webbhotell var tvungna att stänga ner Nyheter Idag för några dagar samtidigt som vi vidtagit åtgärder för att skydda oss mot framtida attacker. Detta är nu ordnat och förhoppningsvis ska vi inte behöva uppleva detta igen.

Det kommer fortsatt vara lite svajigt med uppdateringsfrekvensen samt att en del arbete kommer läggas på att förbättra funktioner på sidan. Detta sker efterhand vi hinner och har möjlighet. Vi som arbetar med sidan har även andra arbeten vid sidan av men målsättningen är såklart att kunna leverera bra nyheter på daglig basis.

Om du är intresserad av att hjälpa till med att skriva nyheter, tveka inte att kontakta oss på [email protected]

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag