Nu börjar Dakarrallyt – Peugeot laddar järnet

Rallybilen Peugeot 2008 DKR. Foto: Pressbild
  • Söndag 4 jan 2015 2015-01-04
E-post

ARGENTINA Idag börjar det legendariska Dakarrallyt med start i Buenos Aires. Den franska rallyföraren Stéphane Peterhansel laddar stenhårt med Team Peugot Total. – Jag har aldrig kört så fort, säger han om den specialbyggda bilen 2008 DKR.

Dakarrallyt är ett slags terrängrally som började med sträckan Paris-Dakar. Sedan 2009 är tävlingen flyttad till Sydamerika och i år går starten från Argentinas huvudstad Buenos Aires. De tävlande kör med specialbyggda bilar för att kunna hantera kuperad terräng och ett av de team som ställer upp är Team Peugot Total med föraren Stéphane Peterhansel som har vunnit dakarrallyt elva gånger.

Inför tävlingen har Peterhansel förberett sig med den specialbyggda rallybilen 2008 DKR. Bilarna är anpassade för att kunna hantera svår terräng i hög hastighet och Peterhansel är nöjd med sin Peugeot.

– Jag har varit i Marocko och testat mer än 15 gånger under min karriär och jag har aldrig kört så fort. Speciellt sättet fjädringen arbetar på i 2008 imponerar och väghållningen är helt fantastisk. Det är också otroligt vilket grepp bilen får med bara tvåhjulsdrift, även i kuperad terräng. 2008 DKR är snabb, det är ingen tvekan om det, men självklart vet vi inte hur snabb den är jämfört med konkurrenterna, säger Peterhansel enligt ett pressmeddelande.

Även fem svenskar tävlar i årets Dakarrally. Fyra av svenskarna tävlar med motorcykel och en förare tävlar i såväl MC som bilklassen, skriver nättidningen Fastbikes. Den totala sträckan för årets Dakarrally är 9295 kilometer och tävlingen pågår till den 17:e Januari.

Nedan ser du en video med DKR 2008 som används i Dakarrallyt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag