Nu erkänner även Mona Sahlin brott

Mona Sahlin. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Måndag 20 feb 2017 2017-02-20
E-post 285

STOCKHOLM Mona Sahlin erkänner nu brott i den pågående utredningen mot henne gällande falska löneintyg för hennes livvakt. Det sker efter att hon fått ta del av hela förundersökningen och den samlade bevisningen. Straffet väntas bli dagsböter.

Tidigare idag kunde Nyheter Idag rapportera att Mona Sahlins livvakt erkänt sig skyldig till brottet falsk urkund. Nu erkänner även Mona Sahlin brott i den pågående utredningen mot henne som påbörjades när det avslöjades att hon skrivit falska löneintyg åt sin livvakt. Livvakten fick inte hyra en lyxbostad han ville ha eftersom det inte räckte med en månadslön på 43 000 kronor i månaden, därför skrev Mona Sahlin ett intyg.

”Härmed intygas att (fd livvaktens namn) har en anställning hos mig som Nationell samordnare, med en lön på 60 000 kronor/månad samt är anställd av mig som säkerhetssamordnare med en ersättning på 60 000 kronor/månad”, skrev Sahlin i sitt intyg.

Mona Sahlin och hennes livvakt har tidigare båda nekat till brott, men erkänner sig nu skyldiga i den pågående utredningen efter att de fått ta del av hela förundersökningen och den samlade bevisningen. En handling om strafföreläggande kommer upprättas som Sahlin väntas skriva på, det rapporterar Expressen.

– Det ska upprättas en handling som heter strafföreläggande och så kommer Mona Sahlin att skriva på det – och sen är det klart, säger Mona Sahlins advokat Claes Borgström till Expressen.

Enligt advokat Claes Borgström väntas straffet bli ett bötesbelopp, han törs inte uttala sig om någon specifik summa i dagsläget.

– Jag törs inte uttala mig, men det blir inte det lägsta och inte det högsta, det kommer att bli någonstans mitt på skalan skulle jag gissa.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag