Nu uppges 21 unga kurder blivit halshuggna av IS

Fångar som snart ska avrättas av IS är inlåsta i metallburar.
  • Söndag 22 feb 2015 2015-02-22
E-post 531

IRAK Ytterligare en video uppges nu ha släppts av terrorgruppen ISIS. Denna gång är det 21 kurdiska peshmergakrigare som ska ha avrättats av Islamiska Staten, IS. De flesta av de avrättade var i 20-års åldern, enligt videon.

I videon ska det enligt sajten Buzzfeed synas kurdiska peshmergakrigare som tagits tillfånga av terrorgruppen IS. Likt tidigare avrättningar syns de tillfångatagna människorna inlåsta i metallburar. Enligt Buzzfeed ska fångarna visats upp på en parad och även intervjuats i videon som publicerats av IS.

Var i 20-års-åldern

Vidare ska det synas bilder i videon där de 21 tillfångatagna kurderna avrättas genom halshuggning, något som också hävdas i videon på arabiska. Förutom det ska det även synts information i videon om fångarna som avrättats, exempelvis att de flesta var i 20-års-åldern.

Det är framför allt de kurdiska militära styrkorna som håller terrorstaten IS stången i de norra delarna av Irak. Tidigare lyckades man ta tillbaka staden Kobane efter att IS gjort framryckningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag