Ny bangerattack mot Åkesson vid valmöte

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 maj 2019 2019-05-24
E-post 989

TRANÅS På torsdagen kastade någon en så kallad banger efter Jimmie Åkesson när han lämnade ett valmöte i Mariestad. Nu rapporterar Expressen att SD-ledaren har attackerats igen – den här gången i småländska Tranås.

Vid 14-tiden höll Åkesson ett tal i Tranås när någon återigen kastade en banger – en sorts sprängpjäs som kräver tillstånd – mot honom. Det är andra gången på två dagar som Åkesson utsatts för attentat.

– Det stämmer att en ny bangerattack skedde för en stund sedan. Den här gången i Tranås. Det smällde precis intill folkhavet, en bit bort från Jimmie Åkesson, säger partiledarens stabschef Mikael Eriksson till Nyheter Idag.

Han fortsätter:

– Jag förstår inte hur man tänker när man gör en sån här sak. Så otroligt dumt! Människor hade kunnat skadas.

Jönköpingspolisens presstalesperson Monika Bergström säger att det kommer att upprättas en anmälan om ringa misshandel eller misshandel av normalgraden. Först vill man dock prata med Åkesson.

”Jimmie Åkesson skadades inte fysiskt vid attacken och hans kampanjresa fortsätter som planerat”, skriver SD på Facebook.

Läs även: Polisen jagar blond man efter larm om våldtäkt

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag