Ny explosion i Göteborg: ”Splitterskador på fasaden”

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 sep 2019 2019-09-22
E-post 679

Strax efter klockan två natten mot söndagen detonerade en förmodad sprängladdning i bostadsområdet Rannebergen i Angered. Bilder från platsen visar omfattande skador på fastigheter i närheten. – Det är helt uppenbart så att en kraftigare sprängladdning har gått av. Det har varit en hög smäll och folk har känt tryckvågen, säger vakthavande befäl Morten Gunneng till Aftonbladet.

Tidningen Aftonbladet berättar att en ”bombkrater” hittats ett tiotal meter från ett flerfamiljshus efter nattens detonation. Bilder som tidningen publicerar visar tydliga skador på en husfasad samtidigt som polisen spärrat av platsen.

– Skadorna är större än vi först trodde. Fasaden och fönsterrutor har gått sönder liksom ett vattenrör i ett valv vid en entré, säger Morten Gunneng till tidningen.

Ingen person rapporteras skadad i samband med explosionen. Förutom skador på flerfamiljshuset har även ett antal cykelförråd skadats. Tidningen Göteborgs-Posten har talat med polisens presstalesperson Christer Fuxborg och han nämner splitterskador.

– Det är splitterskador på fasaden, det är flera rutor som har skadats, säger han till GP.

Polisen arbetar särskilt mot skjutningar och sprängningar och i en text på polisens hemsida berättar myndigheten att det krävs ett brett arbete för att stävja våldet.

”Trots omfattande och offensivt polisarbete fortsätter det grova våldet. Polisen arbetar trygghetsskapande, brottsförebyggande och med att utreda brotten. Andra aktörer i samhället, som till exempel skola, kommuner, socialtjänst och civilsamhället har en viktig uppgift i att förebygga att fler dras in i kriminalitet”, berättar polismyndigheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag