Ny Fridolinvideo – ny flopp

Faksimil: Youtube
  • Onsdag 5 nov 2014 2014-11-05
E-post

Den nya miljöpartistiske utbildningsministern, Gustav Fridolin, har gjort det igen.  Efter en ny video som denna gång riktas till skolbarn får ministern svidande kritik och tummarna ner. I nuläget är det 200 som ogillar videon jämfört med 29 tummar upp. Se och döm själv.

Ministern Fridolin hamnade i blåsväder när han för en dryg vecka sedan släppte en video riktad till skolans lärare. Videon kritiserades av skribenter på såväl höger- som vänsterkanten. Fridolin gick därefter ut i Expressen och gjorde en halvpudel. Händelsen verkar dock inte avskräckt ministern som fått smak på youtubekändisskapet.

Fridolin hjärtar eleverna?

I den statligt finansierade kampanjen mot näthat, #NoHateSe, gör Fridolin ett inspel. I videon gör han hjärttecknet och menar att näthat förstör möjligheterna för barn och ungdomar att göra sina läxor. Han försöker även, likt Ice Bucket Challenge, utmana andra att komma med en hälsning.

Kampanjen #NoHateSe har även den floppat trots massiv uppbackning från statliga myndigheter och nyhetssidor såsom Nyheter24.

Se den nya videon här

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag