Ny LO-kampanj ska stoppa SD

Kavlar upp ärmarna. LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin och SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Pressbilder
  • Onsdag 28 okt 2015 2015-10-28
E-post 771

SVERIGE Fackorganisationen LO lanserade igår en kampanj för att försöka stoppa SD:s framfart i väljaropinionen. Kampanjen fokuserar på SD:s budget och att partiet tidigare stödröstat på alliansens budgetmotioner för att försöka fälla den rödgröna regeringen.

Kampanjen inleddes igår med att LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin skrev en debattartikel som publicerades i Aftonbladet.

”SDs nedskärningar motsvarar 163 000 undersköterskor, 66 000 barnskötare och 61 000 vårdbiträden fram till och med 2019. Det handlar alltså inte längre bara om ’besparingar’, det handlar om att låta motorsågen gå i svensk äldreomsorg, barnomsorg, skola och sjukvård”, skriver Baudin.

Samtidigt släpptes en kampanjfilm på Facebook med samma budskap som i debattartikeln.

Åkesson en ”broiler”

I en intervju som publicerades i DN i förrgår anklagar Tobias Baudin SD-ledaren Jimmie Åkesson för att inte ha en aning om hur de som arbetar i fabrik eller på äldreboende har det i sin vardag.

– Han är född in i politiken, han är en politisk broiler och det bevisar också hans politik, säger han.

Sammanlagt satsar LO omkring 100 000 kronor på sin kampanj för att försöka stoppa väljarflykten från S till SD.

Lanseras trots asylkaos

LO:s kampanj lanseras mitt under pågående asylkaos där den rödgröna regeringen nyligen gett samtliga departement order om kraftiga besparingar för att ha råd med asylinvandringen. Bland annat har finansdepartementet krävt avveckling av flera insatser, bidrag och satsningar för att få ekonomin att gå ihop.

När Nyheter Idag försöker få tag på Baudin för att ställa frågor om den pågående kampanjen och hur han tror att den kommer tas emot med tanke på att Socialdemokraterna själva planerar skära kraftigt i välfärden för att ha råd med asylkaoset får vi veta att Baudin rest utomlands och därför inte kan ställa upp för en intervju.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag