Ny mediestorm: ”Äckligt att Nyheter24 ger hatfyllda rasister en plattform”

Nu anklagas konkurrenten Nyheter24 för att publicera en rasistisk debattartikel. Foto: Faksimil nyheter24.se samt Twitter
  • Söndag 27 Dec 2015 2015-12-27
E-post 99

STOCKHOLM Konkurrenten Nyheter24 har hamnat i nytt blåsväder efter att de publicerar en debattartikel undertecknad Emma Dominguez. På Twitter menar flera kritiker att artikeln är rasistisk. ”Detta, mina vänner, är rasism. Tydligare blir det inte”, lyder ett av omdömena på Twitter

På söndagen publicerar konkurrenten Nyheter24 en debattartikel med titel ”Du som är vit kommer alltid vända oss ryggen”. Det är debattören Emma Dominguez från Stockholm som kritiserar vita människor för att de tar jobb som borde gå till icke-vita.

”Du exotifierar, du explotaterar, du tuggar och spottar ut oss för att bygga din karriär. Du söker pengar från Filminstitutet och får uppdrag av SVT på våra berättelser”, konstaterar Dominguez i debattartikeln.

I resonemanget där Dominguez menar att vita människor tar jobb som borde gå till de med en icke-vit hudfärg adresserar hon speciellt människor inom kultur- och mediebranschen.

”Utsugare, förtryckare, kolonisatör. Journalist, kulturarbetare, byråkrat, konstnär, regissör, producent. Du finns överallt, du är förtryck bara genom stolen du sitter på”, skriver hon.

Möter hård kritik: ”Äckligt att Nyheter24 ger hatfyllda rasister en plattform”

Debattartikeln möter hård kritik i sociala medier och en rad människor är djupt kritiska till att Nyheter24 publicerar texten. Invändningen från kritiker gör gällande att debattartikeln är rasistisk och hatfylld och många röster menar att den så kallade ”identitetsvänstern” i själva verket sprider rasideologiska idéer.

”Ganska äckligt att Nyheter24 ger hatfyllda rasister en plattform för att sprida sina vidriga åsikter”, lyder ett av omdömena.

Nyheter Idag har samlat ett axplock av kritiska reaktioner på debattartikeln hos Nyheter24.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag