Ny moskéattack väcker känslor – Nu planeras ny ”kärleksbombning”

Bilden föreställer Uppsala moské. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 1 jan 2015 2015-01-01
E-post

UPPSALA Tidigt på torsdagsmorgonen attackerades ytterligare en moské i Sverige. Någon har kastat en molotovcocktail och klottrat rasistiska ord på en moské i Uppsala. Nu planeras en ny kärleksbombning som stöd efter attacken.

På kort tid har tre moskéer antingen brunnit eller varit nära att brinna. Nyheter Idag har tidigare rapporterat om en moské i Eskilstuna, men där kan det inte uteslutas att branden orsakats av en olyckshändelse. Däremot tros en moskébrand i Eslöv för några dagar sedan vara anlagd och nu senast ska en molotovcocktail ha kastats mot Uppsala moské.

– Det är jätteallvarligt, den här typen av angrepp mot religiösa byggnader, säger Mats Löfving, nytillträdd chef för nationella operativa avdelningen, till tidningen Metro.

Nu planeras en kärleksbombning

Händelserna väcker reaktioner och nu har ett Facebookevent startats för att visa stöd till Moskén i Uppsala. Tidigare skapades ett liknande event, då ”kärleksbombades” moskén i Eskilstuna som brann för en vecka sedan. I Facebookeventets beskrivning kopplas moskéattacken i Uppsala till rasism och man skriver att det är viktigt att stå upp för alla människors lika rätt och värde.

– Genom att ”kärleksbomba” moskén med hjärtan och kärleksbudskap vill vi visa solidaritet med våra muslimska systrar och bröder. Vi vill att Uppsalas muslimer ska mötas av kärlek när de kommer till fredagsbönen i morgon, skriver arrangörerna av eventet på Facebook.

Även på twitter reagerar människor på att ännu en moské varit föremål för en brandattack.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag