Ny rekordinvandring: Då vill Bert Karlsson öppna 20 nya asylboenden – kallar det för ”asylmottagningens IKEA”

Bert Karlsson vill vara med på ett hörn. Montage. Foto: Yww
  • Fredag 26 sep 2014 2014-09-26
E-post


SVERIGE Asylentreprenören och f.d. politikern Bert Karlsson har planer på att öppna 20 nya asylboenden för att dra nytta av den rekordinvandring som Sverige just nu upplever. – Jag kallar det ”asylmottagningens Ikea”. Det ska vara bra kvalitet och lågt pris, säger Bert Karlsson. Detta uppger han idag för tidningen
GT

Sverige upplever en våg av asylsökande som inte setts sedan mitten av 1990-talet då konflikterna i balkanområdet eskalerade. Enligt en ny rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR har antalet asylsökande ökat med en fjärdedel jämfört med samma period förra året. Detta är något som Bert Karlsson ämnar dra nytta av.

Miljonregn över asylboenden

Bert Karlsson vill omvandla konferensanläggningar till asylboenden. Han har idag en omsättning på uppemot 40 miljoner kr men målet är en omsättning på uppemot en miljard kr.

– Jag jobbar för de här hotell- och konferensanläggningar och ser till att de får ekonomi i det. Det ena efter det andra går åt skogen och det här är en räddning för dem. Anläggningarnas död är mitt bröd, säger Bert Karlsson.

Rekordinvandring till Europa

UNCHR uppger att över 330 000 människor nu söker sig till Europa och USA för att få asyl. Detta är de högsta nivåerna på 20 års tid. Slutprognosen ligger på 700 000 för helåret men läget i omvärlden är oklart varför siffran kan komma att öka.

– Vi befinner oss i en era av konflikt. Det globala humanitära system har redan stora svårigheter. Det internationella samfundet måste förbereda sina medborgare på att , i fallet att konflikterna inte får någon lösning, fler människor kommer behöva skydd de kommande månaderna och åren. Detta  säger UNHCR-chefen Antonio Gueterres i ett uttalande på UNHCR:s hemsida.

Negativa reaktioner från allmänheten

Bert Karlsson får häftig kritik på sociala medier för att han tjänar pengar på en stor invandring.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag