Ny terrorvideo visar muslimska barnsoldater i träning

Barnsoldaterna står uppradade under en övning. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 24 feb 2015 2015-02-24
E-post 376

SYRIEN I en ny video som den muslimska terrororganisationen Daesh släppt visar man stolt upp en grupp på cirka 80 barnsoldater.

Terrororganisationen har döpt videon till ”Al-Farouq-institutet för ungar” och den ska ha spelats in utanför ar-Raqqah i centrala Syrien.

I en videosekvens står barnen uppradade utomhus och övar framför en officer. De är klädda i stridsuniform och skanderar ”Allahu Akbar”.

I videon förklarar en instruktör att många av barnsoldaterna är utländska, och enligt säkerhetsexperten Alex Kassirer vid Flashpoint Intelligence kan dessa vara söner till vuxna jihadister som rest till Irak och Syrien för att delta i striderna på islamisternas sida, skriver NBC News.

Enligt FN är militär rekrytering av barn under 15 år ett krigsbrott – i videon kan några av barnen vara så unga som fem år.

Nästa generations muslimska krigare

Det har sedan länge varit känt att Daesh tränar barnsoldater, som organisationen ser som nästa generations jihadkrigare. Inte heller är det första gången rapporter om barn som tränas för krig kommer från just ar-Raqqah.

I slutet av förra sommaren kunde bland annat Syria Deeply berätta om 13-åriga Mohammad som tvingades träna till barnsoldat.

Daeshs framfart i Mellanöstern har vänt upp och ner på livet för miljoner människor och tvingat ett oräkneligt antal barn växa upp alldeles för snabbt.

– Idag är det barnen i Raqqah som kommer för att se avrättningarna och korsfästningarna som Isis genomför, berättade hans pappa då.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag