Ny Twittertrend bland svenskar – Vädja om att utvisas: ”Skicka mig istället!”

Foto: Faksimil Twitter
  • Onsdag 31 maj 2017 2017-05-31
E-post 1659

TWITTER ”Skicka mig istället”, så vädjar svenska twitteranvändare om att få bli utvisade så att någon av de asylsökande kan ta deras plats i Sverige. Kampanjen i sociala medier kommer i spåren av att det skett nya terrordåd i det krigshärjade Afghanistan dit Sverige utvisar afghaner som fått avslag på sina asylansökningar.

En ny twittertrend sprider sig bland svenskar på sociala medier. Trenden går ut på att lägga ut en bild på sig själv där man står med ett papper som man skrivit ”skicka mig istället” på. Twittersvenskarna syftar på utvisningarna av människor som nekats asyl i Sverige.

Genom att ta kort på sig själva och sina lappar vädjar de till myndigheterna om att få bli utvisade så att någon av de asylsökande kan ta deras plats i Sverige.

Kampanjen kommer i spåren av att nya terrorattentat ägt rum i krigets Afghanistan, dit Sverige utvisar flertalet afghaner som hoppats på att få asyl här.

Kommunpolitikern Tina Höstlycke (L), ledamot i kommunfullmäktige i Mölndal, skriver bland annat att hon vill att hennes barn ska leva och att man ska skicka henne istället.

Absurt att utvisa unga till ett land som är farligt för svenska medborgare att åka till, skriver en annan Twitteranvändare, varpå hon också vädjar om att bli utvisad.  

Som vanligt när det gäller politik, i synnerhet i fall gällande invandring, kommer inte alla överens på Twitter. Många användare kritiserar också kampanjen, vissa erbjuder skjuts till Arlanda.  

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag