Ny viral attack från Allard: ”Slösar 660 000 av örebroarnas skattemedel på ett kromat äppelskrutt”

Bild: Örebropartiet/Youtube
  • Tisdag 26 nov 2019 2019-11-26
E-post 2005

ÖREBRO ”En kulle med ett kromat äppelskrutt” kallar Örebropartiets Markus Allard kommunens satsning på fritidsparken Vivallakullen i en utskällning som blivit viral på Facebook. Upprustningen har kostat över 17 miljoner kronor, och 660 000 av dem har gått till konstverket ”Äppeltanke”.

Vivallakullen är en fritidspark i Vivalla i Örebro, som genomgått en rejäl upprustning. Den nya parken invigdes i juni, och har tennisbanor, lekplatser, utegym och konstverket ”Äppeltanke”, som särskilt framhålls av kommunen.

— Parken har fått en ny identitet, inte minst med ett konstverk på toppen, sade Anne Hernandez Pettersson, stadsmiljöstrateg, Örebro kommun, inför invigningen. 

Men Örebropartiets Markus Allard är inte imponerad av vare sig konstverket eller parken. I ett viralt klipp från kommunfullmäktige, som fått över en halv miljon visningar på Facebook, kallar han satsningen för ”en kulle med ett kromat äppelskrutt”.

Allard konstaterar att hela satsningen kostat dubbelt så mycket som det indragna högkostnadsskydd styrelsen föreslagit inom färdtjänsten, en nedskärning oppositionspartierna, förutom M, tillfälligt lyckats stoppa.

– För att man är kritisk mot att vi slösar 660 000 av örebroarnas skattemedel på ett kromat äppelskrutt, så kommer ni med argumentet ”ja men det är bara för att det är i Vivalla”, säger Allard i det virala klippet.

– Jag skiter i om det är Vivalla, Adolfsberg, Rynninge, Glanshammar, var det än är, man lägger inte skattebetalarnas pengar på ett sånt projekt! fortsätter Allard.

Allard berättar för Nyheter Idag att satsningen på Vivallakullen dragit långt över sin budget.

– Den har kostat 17 250 000 tror jag. Den skulle ursprungligen kosta 13 miljoner eller något sånt. För de har övertrasserat budgeten som vanligt. Sen gick de ju upp och skulle försvara det där, och visade en lista över allt de lagt pengar på, till exempel en trappa, 3 miljoner, toalett, 2,4 miljoner. En trappa, det kostar väl 100 000 att bygga en trappa. Max, säger Allard.

– Så pengarna springer iväg, så då var det en interpellationsdebatt om det där, det var Moderaterna som väckte den tror jag. I alla fall, på Vivallakullen har de spenderat 660 000 kronor på ett konstverk då. Och det har varit väldigt uppmärksammat i Örebro, ett konstverk som är ett äppekskrutt kromat stål, fortsätter Allard.

Enligt Allard var hans inlägg i kommunfullmäktige spontant.

– Jag brukar sitta och hålla käften under interpellationsdebatterna för jag tycker att det är lönlöst, det är inget beslutsärende, men jag kunde inte hålla mig, för att de var uppe och försvarade det där. De är helt borta i någon annan värld och ska gå upp och prata om konstens betydelse, säger Allard.

– Mycket snack om Sölvesborg, det kastade de på mig också. ”Nu har vi Sölvesborg här igen, ni ska styra konsten”. För att vi inte vill lägga 660 000 på ett jävla äppelskrutt. Så då flippade jag lite, och gick upp i talarstolen.

Vad fick du för reaktioner av de övriga politikerna?

– Det är som vanligt, noll repliker. De sitter ju bara där. Vissa sitter ju och flinar, andra har den här, du vet den där minen som tjejerna i högstadiet hade när de skulle markera att du var konstig? Den minen har de.

Markus Allard har tidigare varit medarbetare på Nyheter Idag.

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag