Nya ännu bättre guiden om hur du hatar och hotar journalister

Foto: Lesula, Wikimedia Commons samt Nyheter Idag
  • Måndag 4 jan 2021 2021-01-04
E-post 31

BLOGG Glöm orosanmälningar till socialen, det finns ännu bättre sätt att hota och hata de där journalisterna. Gör en raplåt, samla massor av lyssnare på Spotify till låtar om hur du ska knulla Expressen-journalisternas mammor. – Det är ju bara konst, säger du sen och rycker på axlarna när David Baas knackar på dörren.

Min förra lilla guide i ämnet mötte hård kritik. Av vissa journalister och mediemänniskor. I övrigt var det glada tillrop, ungefär som väntat. De kritiska rösterna tolkade såklart det jag skrev bokstavligt. Ironi existerar bara när Eskilstuna-Kurirens ledarskribent Alex Voronov twittrar om att SD ska ”hållas på lagom avstånd för viss typ av närkontakt – återkommande knytnävsslag”.

Men jag får nog backa något steg från min förra guide. Det finns ett mycket bättre sätt att uppvigla mot medierna.

Gör en raplåt. Gör flera raplåtar. Tävla mot andra i att få maximalt med lyssnare på dina raplåtar. Texterna kan med fördel handla om hur journalisterna inte ska skriva skit och att ”kulor ska regna” om så sker. Till skivomslagen ska det såklart vara bilder på dig, dina polare och en massa vapen. Gärna en löpsedel full med kulhål hängandes på en vägg.

Skryt i raplåten om hur ”farliga” ni är. Om det, av ren händelse, inträffat journalistmord eller tillbud mot de stora redaktionerna, gör lite lagom subtila referenser till detta. Raplåten är till för att bygga upp våldskapital, en slags marknadsföring av din farlighet.

Det kan ta lite tid att få till knorren och i början kan det låta som skit. Men ge inte upp, övning ger färdighet! Med tiden kommer allt fler börja lyssna och du bygger upp en följarskara. Gör det coolt bland ungdomarna att hata journalister. En fjortonåring som knäpper en reporter riskerar ju inte fängelse, viktigt att komma ihåg!

Vår journalisthatande subkultur kan med tiden piska upp ett ordentligt hat och rent ut sagt livsfarlig arbetsmiljö för tidningarnas reportrar. Låt dig gärna inspireras av hur Yasin Byn och andra artister piskar upp hat mot poliser och gud vet vad.

När du är på toppen av din karriär kan det hända att det ringer på dörren. När du öppnar står där en David Baas från Expressen, beväpnad med videokamera, och som med monoton röst i mikrofonen läser upp dina mest aggressiva låttexter.

– Det är ju bara musik. Det är konst! svarar du honom då och hänvisar till hans kollega och tillika kulturchef på Expressen.

Skulle det, helt orelaterat, kastas stenar mot Baas eller någon annan journalist efter att de knackat på din dörr ska du såklart göra en skrytsam raplåt om detta också. Sen är det bara att luta sig tillbaka och vänta på de inställsamma intervjuerna och nomineringarna till P3 Guld-galan.

Winning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag