Nya bilbränder skakar södra Stockholm

  • Lördag 26 mar 2016 2016-03-26
E-post 1177

STOCKHOLM Under lördagskvällen skakades den södra Stockholmsförorten Alby av nya bilbränder. När Nyheter Idag anländer till platsen står ett flertal bilar i brand och räddningstjänst anländer med ett flertal fordon. – Fyra bilar har brunnit enligt räddningstjänsten, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Det var dramatiska scener som mötte Nyheter Idag vid Notariebacken i den södra Stockholmsförorten Alby på lördagskvällen. Ett flertal bilar stod och brann på ett parkeringsdäck och ett antal personer hade samlats i närheten för att se förödelsen äga rum.

– 22.53 fick vi in det från Räddningstjänsten, säger Tove Hägg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag var på platsen såg det inledningsvis ut som att det var tre bilar som brann, men det var svårt att få en klar bild på grund av rökutveckling. Tove Hägg förklarar att det troligen var fler bilar än så.

– Ingångsvärdet är att det var fyra bilar.

Enligt Hägg finns i nuläget inga uppgifter om hur branden har startat. Ett flertal poliser närvarade på olika platser i Alby under kvällen och ett stort ungdomsgäng hade samlats i närheten av en pizzeria i närheten av den adress där bilarna brann. På samma plats närvarade även poliser som kontrollerade minst ett fordon en kort stund efter att de brinnande bilarna var släckta. Det är oklart om händelserna har med varandra att göra.

– Personer säger att det har funnits folk i närheten, men det kan vara folk som är i närheten för att de passerar, säger Hägg i telefonen.

Även under torsdagen brann bilar i Alby, rapporterar tidningen Fria Tider. Det betyder att det brinner bilar i Alby andra dagen i rad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag