Nya brandbomber kastade mot polisen: ”Har varit stök kvällen innan också”

Polisen är på plats efter brandbomber kastats mot poliser i centrala Vårby. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 31 maj 2016 2016-05-31
E-post

STOCKHOLM Någon sorts brandbomber kastades mot polisen under måndagskvällen i Vårberg i södra Stockholm. Polisen upprättade en anmälan om våldsamt upplopp och när Nyheter Idag når Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral är han luttrad. – Det har varit stök kvällen innan också, konstaterar han i telefonen.

Det var bokstavligen fri eldgivning mot polisen när en grupp personer gick till attack med brandbomber i den södra Stockholmsförorten Vårby under tisdagskvällen. Tidningen Aftonbladet publicerar en video som visar att flera brinnande föremål kastades, troligen någon variant av så kallad ”molotov cocktail”.

När Nyheter Idag når Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral konstaterar han att det var något snarlikt de ökända brandbomberna.

– Det var någon brännbar vätska i en behållare. Jag ställde frågan nu på morgonen om man har tagit något i beslag så man kan säga vad det var, men det är inget jag vet.

– Men något brännbart i en behållare som kastades mot en husvägg och som kastades mot polisen, så länge man hade några kvar. Sen sprang man från platsen.

Hade någon av poliserna en kroppskamera på sig som kan ha fått gärningsmännen på bild?

– Jag känner inte till något om det. Man skrev en anmälan om våldsamt upplopp.

Den dramatiska händelsen som utspelades i Vårby föregicks av oroligheter som ägde rum dagen innan, berättar Olsson. Därför var också polisen beredda på att oroligheterna kunde fortsätta på måndagkvällen och när Nyheter Idag var på platsen cirkulerade flera polisbilar i området som övervakade situationen i centrala Vårby.

– Det har varit stök kvällen innan också, så därför fanns en fundering om det skulle fortsätta under kvällen. Det var ett kort uppblossande och det var strax efter klockan tio när man kastade de här och sen sprang man från platsen och sen hände det inget mer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag